Lewis Hamilton onthult waarom hij al zijn posts op Instagram verwijderde: “Ik was dom en onwetend”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Aan het einde van het jaar 2017 verwijderde Lewis Hamilton plots al zijn posts van Instagram, nu legt hij in een gesprek met ‘Vanity Fair’ uit waarom.

Vijf jaar geleden postte Lewis Hamilton op Instagram een filmpje waarin hij zijn neefje plaagt die een prinsessenjurkje droeg. Als hij daar nu aan terugdenkt heeft hij het over ‘dom en onwetend gedrag.’

Op kerstdag 2017 zette Hamilton dus een bericht op Instagram waarin zijn neefje, gehuld in een prinsessenjurk, te zien is. Het bijschrift van de post luidde als volgt: “Ik ben zo droevig nu, kijk eens naar mijn neefje!” gevolgd door een emoji van een beschaamd aapje.

“Waarom heb je een prinsessenjurk aan?” vraagt Hamilton in het filmpje. “Is dat wat je gekregen hebt voor Kerstmis? Waarom heb je een prinsessenjurk gevraagd voor Kerstmis?”

Daarna roept hij naar de jongen: “Jongens dragen geen prinsessenjurken!” Waarop de kleine jongen zijn oren bedekt en wegrent.

Wanneer hij nu terugkijkt naar dat moment, waarvoor hij zich destijds reeds verontschuldigde, vertelt hij daar het volgende over: “Ik was toen zo dom. Ik realiseerde me dat veel van mijn opvoeding naar buiten kwam, het was gewoon een onwetend moment. Ik realiseerde me ook meteen dat dit niet is hoe ik me diep vanbinnen voel.”

“Ik realiseerde me dat ik verkeerd was. Daarna probeerde ik manieren te vinden, niet per se om het ongedaan te maken maar wel om de gemeenschap te laten zien dat ik hen steun. Het is moeilijk in de hedendaagse wereld om iets ongedaan te maken.”

En daarom verwijderde Hamilton destijds al zijn posts op Instagram om vervolgens na een lange stilte terug te keren … 

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen