Lewis Hamilton prijst Braziliaanse regering voor ‘stellingname’ tegen Nelson Piquet: “Ze verdienen een pluim”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De Braziliaanse regering heeft Nelson Piquet een boete van 950 000 dollar gegeven wegens racistische commentaren aan het adres van Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton prijst de Braziliaanse regering omdat het drievoudig wereldkampioen Formule 1 Nelson Piquet een boete van 950 000 dollar heeft gegeven omdat hij in 2021 racistische en homofobe uitspraken heeft gedaan. 

De schadevergoeding werd toegekend nadat vier mensenrechtengroeperingen, waaronder de Braziliaanse National LGBT+ Alliance, de zaak aanhangig hadden gemaakt. Hamilton laat weten dat Brazilië een echt voorbeeld is voor veel andere landen.

“Toen het gebeurde heb ik er opmerkingen over gemaakt, ik geloof nog steeds dat we in het algemeen mensen die alleen maar vol haat zitten geen platform moeten geven”, zei Hamilton tegen de media in Australië. “Ik wil graag de Braziliaanse regering een pluim geven, ik vind het behoorlijk verbazingwekkend wat ze hebben gedaan door iemand ter verantwoording te roepen en mensen te laten zien dat het niet getolereerd wordt.”

“Racisme en homofobie zijn onaanvaardbaar en er is geen plaats voor in onze samenleving. Dus ik vind het geweldig dat ze hebben laten zien dat ze ergens voor staan.”

Als het aankomt op gelijkheid en diversiteit is Lewis Hamilton een voorvechter in de Formule 1. Hij laat weten dat veel landen in het Midden-Oosten en Afrika veel kunnen leren van Brazilië. 

“Ik zou willen dat meer regeringen dat zouden doen, zoals je net hebt gezien in Oeganda (waar een wetsvoorstel werd aangenomen om de doodstraf op te leggen voor homoseksualiteit),” legde hij uit. “En er zijn meer dan 30 landen in Afrika en het Midden-Oosten waar wetten tegen homoseksualiteit bestaan, daar moeten we lessen uit trekken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print