Max Verstappen na derde tijd: “Het zal wel goed komen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de tweede oefensessie moest Max Verstappen genoegen nemen met de derde tijd maar voor Verstappen is dat geen reden om zich zorgen te maken.

Verstappen reed tijdens de eerste oefensessie de snelste tijd maar tijdens de tweede oefensessie, die verstoord werd door de regen, moest Verstappen tevreden zijn met de derde tijd, achter Fernando Alonso en Charles Leclerc. Desondanks verwacht Verstappen dat alles wel goed zal komen tijdens de rest van het raceweekend en maakt hij zich dus geen zorgen.

“Er is weinig grip en het asfalt is hier glad. Dat was vorig jaar ook al. Het is moeilijk om de banden te laten werken. Dus het is heel moeilijk als je naar buiten gaat en meteen wilt pushen,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “En met die onderbrekingen en rode vlaggen die we tijdens de eerste sessie hadden, kom je nooit echt in je ritme. Maar we gaan vanavond naar de data kijken om te zien wat we morgen moeten doen om de juiste keuzes te maken.”

Ondanks het gebrek aan grip is Verstappen best tevreden over zijn Red Bull F1-bolide en hoe die zich gedraagt op het circuit van Albert Park.

“De auto voelde wel goed. Al is het nu moeilijk te zeggen. We kwamen nooit echt in een window waarin ik het gevoel had dat ik de banden helemaal onder controle had. Dus we moeten vanavond nog even wat bestuderen, maar dat zal wel goed komen. Morgen wordt het waarschijnlijk droog. Dus we gaan ons gewoon daarop focussen. Dan is het al moeilijk genoeg denk ik,” besluit Verstappen.