Lewis Hamilton reageert vol verbazing: “Die McLaren is een raket!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Met zijn derde plaats op het podium was Lewis Hamilton best tevreden, al had hij na de herstart minstens op de tweede plaats gehoopt. Lando Norris was in zijn McLaren op de harde banden normaal een makkelijke prooi maar tegen alle verwachtingen haalde Norris het van Hamilton op de zachte band.

“Die McLaren is een raket,” vertelde Hamilton over de boordradio toen hij na de herstart probeerde om Lando Norris van de tweede plaats te houden en op te jagen. “Die snelheid is ongelooflijk.”

Hamilton slaagde er echter niet in om Lando Norris echt te bedreigen, op de eerste twee ronden na de herstart na. Na afloop van de race gaf Hamilton dan ook toe dat de McLaren te snel was.

“De wagen van McLaren is ongelooflijk snel in de bochten tegen hoge snelheid,” vertelde Hamilton. “Het was gewoon ‘wow!’ Ik kon hem niet bijhouden maar we hadden een leuk gevecht bij de herstart.”

“Eenmaal hij door bocht 15 rijdt was hij weg. We hadden een goede performance tegen lage snelheid maar we konden hen niet volgen op de rechte stukken.”

Dat laatste was des te opvallender omdat McLaren met een ‘klantenmotor’ van Mercedes rijdt. McLaren haar wagen was dus intrinsiek sneller dan die van Mercedes, zeker gezien het feit dat Norris op de veel tragere harde bandencompound reed en Hamilton op de zachte bandencompound.

“Ik wil Lando en McLaren ongelooflijk feliciteren. Het was mijn familie (McLaren) en het was het team waar het voor mij begon. Het is geweldig om hen opnieuw vooraan te zien meedoen en zo sterk te zien presteren.”