Lewis Hamilton: “Thuispubliek en updates F1-bolide moeten helpen om kloof met Red Bull te dichten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton ziet verschillende redenen waarom hij komend weekend meer kans heeft om de strijd met Red Bull aan te gaan dan tijdens de voorbije races.

Al vijf races is Lewis Hamilton er niet meer in geslaagd om een race te winnen en dat heeft er voor gezorgd dat zijn grootste rivaal Max Verstappen al tweeëndertig punten voorsprong heeft in de strijd om het wereldkampioenschap.

Komend weekend mag de zevenvoudige wereldkampioen aan de slag voor eigen volk en brengt Mercedes een aantal updates voor haar wagen mee. Dat doet Hamilton hopen dat ze het gat met Red Bull wat kleiner kunnen maken.

“Er is de afgelopen weken veel werk verzet dus ik hoop dat we terugkomen op een circuit dat ons wat beter ligt en hopelijk is dat een goed voorteken voor ten minste een nauwer gevecht met de Red Bulls”, zei hij.

“Er is veel veranderd aan de wagen, maar het is geen grote update in de zin van het grote gat dat we in de races hebben gezien. Maar het helpt ons zeker als het gaat om het dichten van dat gat.”

Tijdens de eerste drie races van het seizoen was Lewis Hamilton nog aan het feest maar tijdens de laatste vijf GP’s moest hij telkens zijn meerdere herkennen in de Red Bulls.

“De eerste vier races hadden we de auto om het gevecht aan te gaan en dat was geweldig”, zei hij. “Ze hebben een grote stap vooruit gezet dus de laatste paar races was het niet al te best. We zijn er niet meer in geslaagd om dat gevecht aan te gaan.”

Maar komend weekend kunnen de kaarten anders liggen want we zullen voor het eerst kennis maken met de sprintrace op zaterdag en voor Lewis Hamilton is dit zijn thuisrace. Hij rekent er dan ook op dat het thuispubliek hem zal vooruit stuwen.

“Een ander element is de sprintrace die we hebben, dit nieuwe format. Het is natuurlijk voor iedereen makkelijk om fouten te maken, maar er zijn mogelijkheden en dat is spannend.”

“Ik denk dat de fans ook een verschil kunnen maken, er wordt altijd gesproken over de energie en de opwinding die de fans met zich meebrengen en als het je thuisrace is. En het is het Britse publiek, dan kom je met meer, je hebt meer energie achter je.”

“Ik hoop dus dat al die factoren samen het gat dichten dat die jongens qua prestaties hebben laten groeien, zodat we ze dit weekend echt kunnen pakken.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed