Lewis Hamilton: “Updates waren een stap vooruit maar Barcelona is echt belangrijk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het voorbije raceweekend in Monaco introduceerde Mercedes een groot pakket met updates. De Mercedes W14 zag er opmerkelijk anders uit en Hamilton tankte vertrouwen door de updates. Toch vraagt Hamilton zich af wat komend weekend brengt.

“De echte stap vooruit waarop we hopen is ongeveer een seconde per ronde tijdens de race en die hebben we met deze stap nog niet gezet. Het is echter een stap in de juiste richting,” aldus Hamilton op donderdag in Barcelona. “Wat ik vorig weekend gevoeld heb is dat ik meer vertrouwen in de wagen heb, dat ik beter de bochten kan ingaan en ik hoop dat dit ook hier op dit circuit het geval zal zijn.”

“Hopelijk is het echter beter want hier zijn veel bochten tegen een medium of hoge snelheid. Ik hoop dat de flow van de wagen beter is en dat we misschien de anderen dichter kunnen volgen.”

Mercedes staat voor een cruciaal weekend want ze moeten de stap vooruit en performance van het pakket met updates zien te bevestigen.

“Ik weet niet echt wat we moeten verwacht want de anderen hebben dit weekend ook upgrades. We zullen op vrijdag meer te weten komen,” aldus Hamilton. “Op basis van de cijfers van deze upgrade, en voordat zij hun upgrades hadden, zullen we ons misschien dichter bij hen bevinden.”

“We zullen zien of ze dit weekend een grote of kleine stap vooruit zetten. Ik ben nog steeds hoopvol dat we dit weekend de strijd kunnen aangaan, ook al is dat wel enorm hopen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner