Lewis Hamilton valt uit top-10 best betaalde sporters ter wereld

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het gerenommeerde Forbes heeft opnieuw haar lijst met best betaalde sporters gepubliceerd. In de editie van 2022 is Lionel Messi de best betaalde sporter ter wereld maar valt zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton opmerkelijk genoeg uit de top-10 van de lijst.

Forbes komt jaarlijks met heel wat lijstjes, waaronder ook de lijst van best betaalde sporters. Bij die sporters worden verdiensten ‘op het veld’ en ‘naast het veld’ opgeteld om tot een totaalbedrag te komen. Verdiensten ‘op het veld’ zijn verdiensten vanuit het contract met bijvoorbeeld het team, maar er zijn uiteraard ook heel wat verdiensten ‘naast het veld’ zoals bijvoorbeeld sponsordeals.

Na zijn transfer van Barcelona naar PSG staat Lionel Messi met 130 miljoen dollar gecombineerde verdiensten helemaal bovenaan. Messi volgt daarmee MMA-vechter Conor McGregor op die vorig jaar met 180 miljoen dollar bovenaan stond.

Opvallende afwezige in de lijst is zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton. Vorig jaar stond Hamilton met 82 miljoen dollar op de achtste plaats. Met datzelfde salaris zou Hamilton dit jaar nog steeds in de top tien staan. Mogelijk speelt het mislopen van een bonus van het behalen van de wereldtitel Hamilton parten.

Eind vorig jaar verloor Hamilton tijdens laatste race van het F1-seizoen 2021 de titelstrijd met Max Verstappen die zich voor de eerste keer tot wereldkampioen kroonde. Een mogelijke andere verklaring is dat Hamilton salaris moest inleveren ten gevolge van de besparingsplannen bij Daimler, het moederbedrijf van Mercedes.

Top-10 best betaalde sporters 2022
1. Lionel Messi (voetbal) – 130 miljoen dollar
2. LeBron James (basketbal) – 121 miljoen dollar
3. Cristiano Ronaldo (voetbal) – 115 miljoen dollar
4. Neymar (voetbal) – 95 miljoen dollar
5. Stephen Curry (basketbal) – 92,8 miljoen dollar
6. Kevin Durant (basketbal) – 92,1 miljoen dollar
7. Roger Federer (tennis) – 90,7 miljoen dollar
8 Canelo Alvarez (boxen) – 90 miljoen dollar
9. Tom Brady (NFL), – 83,9 miljoen dollar
10. Giannis Antetokounmpo (basketbal) – 80,9 miljoen dollar

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print