Lewis Hamilton: “Verschillende andere wagens waren ook illegaal maar zijn aan een diskwalificatie ontsnapt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton waren niet alleen de F1-bolides van Charles Leclerc en hem illegaal maar ook verschillende andere wagens. Die andere wagens hadden gewoon het geluk dat ze niet gecontroleerd werden.

“Ik heb van verschillende bronnen vernomen dat er nog veel andere wagens die illegaal waren maar ze werden niet geïnspecteerd en zijn daardoor ontsnapt aan een diskwalificatie,” vertelde Lewis Hamilton in de aanloop naar de GP van Mexico. “Ik race al 16 jaar en er zijn veel andere scenario’s al geweest waarbij men met bepaalde dingen wegkwam en dat sommigen geluk hadden dat ze niet getest werden.”

Volgens Lewis Hamilton moet er gekeken worden naar een systeem om het tijdens de raceweekends met sprintrace anders aan te pakken.

“Uiteindelijk moet er een betere structuur komen die het eerlijker maakt,” aldus Hamilton. “We hebben nooit eerder dit probleem in Austin gehad. Het was gewoon omdat we ook een sprintrace hadden. Een simpele oplossing is dat we het anders aanpakken en dat we de wagen niet op vrijdagochtend al moeten afstellen, zeker op hobbelige circuits.”

“Dit is echt de enige reden waarom we deze problemen hebben. Het is zo hobbelig en sommige wagens kunnen daar beter mee overweg dan anders wagens.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023