Lewis Hamilton: “We moeten de lokale bevolking van Las Vegas respecteren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft de F1-gemeenschap opgeroepen om respect te hebben voor de lokale bevolking van Las Vegas omdat de race de hele stad op zijn kop zet.

Naar verluidt pompt de Formule 1 ongeveer 500 miljoen dollar in de GP van Las Vegas en dat levert de stad uiteraard ook een mooie duit op. Maar het evenement brengt ook last met zich mee en zet het leven van de plaatselijke bevolking en het dagelijkse leven in de stad op zijn kop.  

Dan hebben we het vooral over straten die worden afgesloten en winkels die bijgevolg moeilijk bereikbaar zijn. Tijdens de laatste negen maanden stapelden de klachten tegen de race zich op in het stadhuis van Las Vegas en de CEO van Liberty Media, Greg Maffei, wil zich verontschuldigen bij de plaatselijke bevolking.

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle inwoners van Las Vegas en we waarderen hun tolerantie en bereidheid om ons te tolereren,” zei Maffei voordat hij de positieve effecten van de aanwezigheid van F1 benadrukte.

“We gaan ongeveer $1,7 miljard aan inkomsten naar het gebied brengen. Dus het is niet alleen in het voordeel van de fans die willen kijken. We hopen dat dit een groot economisch voordeel is voor Las Vegas.

“We hopen dat dit het moeilijkste jaar is met alle bouwwerkzaamheden en dat het in de toekomst makkelijker wordt.”

Tijdens een evenement van Mercedes afgelopen week in Las Vegas riep ook zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton de F1-gemeenschap op om respect te hebben voor de plaatselijke bevolking.

“Ik heb gehoord dat er veel klachten zijn over het feit dat het evenement hier is en ik denk dat we respect moeten hebben voor de lokale bevolking hier,” zei de Mercedes-rijder.

“Er zijn hier zoveel mensen die zo hard werken, er is veel geld en rijkdom in deze stad, en ook in de plaatsen waar we naartoe gaan, in deze industrie.”

“Ik denk dat we ervoor moeten zorgen dat er voor de mensen wordt gezorgd. We kunnen geen circus zijn dat alleen maar glitter en glamour brengt en dat mensen negatief beïnvloedt.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023