Aston Martin F1 team is na gedeeltelijke verkoop zo’n 1 miljard dollar waard

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Lawrence Stroll heeft voorafgaand aan de GP van Las Vegas laten weten dat het investeringsfonds Arctos Partners een minderheidsbelang in het Aston Martin F1 team koopt. Door de transactie wordt het Aston Martin F1 team op meer dan 1 miljard dollar gewaardeerd.

Enkele jaren geleden redde Lawrence Stroll met een consortium Aston Martin van de ondergang en sindsdien probeert hij de Britse bouwer van luxesportwagens financieel opnieuw op het juiste pad te brengen. Daarnaast werd ook het Racing point F1 team omgevormd naar het Aston Martin F1 team.

Aston Martin maakte dit seizoen een belangrijke stap vooruit en staat momenteel vijfde in het kampioenschap. Met Arctos Partners is er nu een zoveelste private equity-speler die in de Formule 1 stapt. Geheel toevallig is dat niet want sinds de invoering van het budgetplafond zijn F1-teams geen ‘bedrijven’ meer die honderden miljoenen verslinden.

Kosten-baten zijn ze veel interessanter geworden en dat maakt ook investeren in een F1-team veel aantrekkelijker. Door de investering van Arctos Partners wordt het volledige Aston Martin F1 team op zo’n 1 miljard dollar gewaardeerd.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023