Lewis Hamilton: “We moeten uitzoeken waarom het minder goed was”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Lewis Hamilton heeft Mercedes na de oefensessies op vrijdag nog heel wat werk te doen ter voorbereiding van de kwalificatie en de race.

Tijdens de eerste oefensessie vonden we beide Mercedes-rijders helemaal bovenaan met Valtteri Bottas die een handvol duizendsten sneller was dan Hamilton. In de namiddag moesten Hamilton en Bottas echter tevreden zijn met slechts de derde en vierde tijd, er wacht volges Hamilton dan ook nog heel wat werk.

“Over het algemeen was het een goede dag maar er is nog heel wat werk,” vertelde Hamilton na afloop van de tweede oefensessie.

“De eerste oefensessie was zeer goed maar ik maakte enkele wijzigingen tijdens de tweede oefensessie en ik was niet tevreden over de wagen. De snelheid was niet slecht maar ik denk dat we tegenover de anderen wat terrein verloren.”

Van vrijdag op zaterdag zal er dus nog heel wat werk kruipen in het analyseren van de data en het verbeteren van de afstelling van de wagen.

“We moeten in de data duiken en zien uit te vinden waarom we terrein verloren,” aldus Hamilton. “Het was een productieve dag dus we hebben heel wat info verzameld en zullen ons nu moeten zien te verbeteren voor zaterdag.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print