Lewis Hamilton wil met eigen ‘commissie’ voor meer diversiteit in de autosport zorgen

De ‘Hamilton Commission’, die voor meer diversiteit in de autosport moet zorgen, heeft de namen van zijn leden bekend gemaakt. Een bekende naam is alvast voormalig McLaren-teambaas Martin Whitmarsh.


Eerder dit jaar richtte Lewis Hamilton samen met de Royal Academy of Engineering de Hamilton Commission op, die op 1 september officieel begon met een eerste vergadering onder de raadsleden. Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is samen met de CEO van de Royal Academy of Engineering, Dr Hayaatun Sillem, de voorzitter.

Het doel van de commissie is te onderzoeken hoe het komt dat er zo weinig diversiteit is in de Britse motorsport en eens ze die oorzaken benoemd hebben willen ze ook met voorstellen komen om die problemen weg te werken.

Ze zullen zich vooral richten op het Verenigd Koninkrijk maar in een mededeling laten ze weten dat ze hun voorstellen ook in andere landen willen doordrukken als dat lukt.

“Sinds ik mijn professionele racecarrière in de Formule 1 begon, veertien jaar geleden, was ik de eerste gekleurde rijder en tot op de dag van vandaag is dat helaas nog steeds het geval,” zei Hamilton in een verklaring. “Wat echter meer verontrustend is, is dat er nog steeds zeer weinig gekleurde mensen in de gehele sport zijn.”

“In de F1 zijn onze teams veel groter dan de atleten die hen vertegenwoordigen, maar dat is onvoldoende op elk gebied, van de garage tot de technici in de fabrieken en de ontwerpafdelingen. De verandering komt niet snel genoeg, en we moeten weten waarom.”

“Daarom wilde ik de commissie oprichten en ik ben er trots op dat ik samen met de Royal Academy of Engineering en onze ongelofelijke Raad van Commissarissen de belemmeringen voor jonge zwarte mensen om een STEM (Science, Technology, Engineering and Math)-carrière in de autosport te beginnen, in kaart heb gebracht. We zijn toegewijd aan deze zaak en samen zullen we daar verandering in brengen.”

De Hamilton-commissie is eind vorig jaar voor het eerst voorgesteld door Hamilton en is in juni van start gegaan. Zij heeft een looptijd van negen maanden vanaf de officiële startdatum op 1 september.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed