Lewis Hamilton zocht contact met Toto Wolff na gesprekken met Ferrari: “Er was nooit twijfel dat Lewis zou blijven”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat Lewis Hamilton contact met hem heeft gezocht na de geruchten omtrent een eventuele overstap naar Ferrari eerder dit jaar.

Het gerucht dat Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari zou overstappen is niet nieuw. Telkens als het contract van de Brit op zijn einde loopt duikt het gerucht weer op dat de zevenvoudige wereldkampioen op interesse van Ferrari mag rekenen en dit jaar was dat niet anders.

In augustus raakte echter bekend dat Hamilton zijn lot tot het einde van 2025 verder verbond aan Mercedes. In een gesprek met ‘Gazzetta dello Sport’ laat Toto Wolff weten dat Hamilton altijd open geweest is met hem over zijn toekomstplannen.

“De aankondiging was een beetje vertraagd, maar het was duidelijk dat het zo door zou gaan, met Lewis die bij ons zou blijven,” zei Wolff.

“Hij en ik zijn altijd heel transparant naar elkaar toe. Een tijdje geleden zei hij tegen me: ‘Ik zag Ferrari-voorzitter John Elkann tijdens een diner maar je moet weten dat ik nergens heen ga’.”

“Toen media schreven over een mogelijke overstap zei hij tegen me: ‘Toto, ik onderhandel niet. Ik begrijp niet waar de verhalen vandaan komen.’”

“Lewis’ handtekening onder het contract kwam pas na zes maanden maar daar waren marketing- en juridische redenen voor. Voor mij is er nooit een millimeter twijfel geweest.”

“Bovendien hebben we ook nog twee jaar met George Russell, die de toekomst van dit team is, opgegroeid in Mercedes, de volgende generatie na Hamilton. We zijn gelukkig.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023