Christian Horner: “Juiste beslissing om Daniel Ricciardo niet te laten racen tijdens ‘verschrikkelijke’ GP van Qatar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens het volgende raceweekend in Austin zal Daniel Ricciardo normaal gesproken opnieuw zelf achter het stuur van zijn AlphaTauri F1-bolide zitten. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was het de juiste beslissing om Ricciardo nog niet in Qatar te laten terugkeren.

“We willen hem volledig fit aan het werk zien,” aldus Horner. “Ik denk dat het de juiste beslissing was om deze race in Qatar te missen, zeker gezien de omstandigheden die we hadden, het zou een zeer belastende test voor hem geweest zijn.”

Door in Qatar nog niet te racen krijgt Ricciardo een kleine twee extra weken de tijd om te herstellen en zich zo goed mogelijk fysiek voor te bereiden op de race op het Circuit of The Americas.

“Ik denk dan ook dat die extra 12 dagen voor hem de best mogelijke voorbereiding zijn die hij kan krijgen,” aldus Horner. “Met de race in Austin wordt het sowieso uitdagend om, met een sprintrace en slechts één oefensessie, meteen het juiste ritme te vinden. Ik ben er echter zeker van dat hij fysiek goed zal zijn.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023