Lewis kiest gewone Mercedes

Potentieel Formule 1-kampioen Lewis Hamilton heeft een nieuwe dienstwagen gekozen.

Met welke auto rijdt een 23-jarige toppiloot met een jaarloon van 18 miljoen euro? Je zou verwachten dat Hamilton valt voor één van de vele sportieve modellen uit het Mercedes-gamma. Een AMG, SL of (zoals Fernando Alonso vorig jaar) een SLR: perfect match als je het ons vraagt.

De Britse F1-rijder denkt daar blijkbaar anders over. Hij heeft zijn GL ingeruild voor… een nieuwe GL. Een gigantische SUV dus, met een lengte van liefst 5,09 meter. Onder de motorkap ligt de minst sterke motor waarmee de GL leverbaar is: de 320 V6 CDI (een diesel!) met 224 pk. Een peulschil in vergelijking met de meer dan 800 paarden van de 2.4 V8 in de McLaren MP4-23.

"Op het circuit rijd ik altijd op de limiet, maar op de openbare weg hou ik ervan om te relaxen en cruisen. De GL is daar perfect voor – hij heeft ruimte te over voor al mijn spullen en een briljant geluidssysteem. De hoge zitpositie geeft me een goed overzicht op de weg. Het is zowat de meest comfortabele wagen die ik gereden heb", aldus Hamilton.

Teambaas Ron Dennis heeft Hamilton ook nog één van de vijf zeer exclusieve McLaren F1 LM’s beloofd. Maar dan moet Hamilton over twee weken wel wereldkampioen worden in Brazilië en moet McLaren ook de constructeurstitel binnenhalen. De eerste opdracht lijkt met een voorsprong van zeven punten op Felipe Massa haalbaar, de tweede wordt gezien het pechseizoen van teamgenoot Heiki Kovalainen een moeilijke klus.

Bron: autoscoops.eu

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023