Logan Sargeant kiest het startnummer van Stoffel Vandoorne

Williams F1 team
Williams F1 team

Volgend jaar zal Logan Sargeant voor het Williams F1 team racen en net als al de andere rijders zal hij dat met een eigen gekozen startnummer doen.

Het systeem met vaste startnummers werd in 2014 geïntroduceerd. Logan Sargeant heeft voor het startnummer 2 gekozen, het startnummer dat vroeger toebehoorde aan onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Toen Vandoorne eind 2018 afscheid moest nemen van de Formule 1 verdween meteen ook het startnummer 2 tijdelijk uit de Formule 1. Het reglement schrijft immers voor dat wanneer een rijder de sport verlaat, het desbetreffende startnummer gedurende twee jaar ’teruggetrokken’ wordt en dus pas na die periode terug opnieuw gekozen kan worden.

Dat heeft Sargeant nu dus gedaan en dat omwille van volgende reden: “Ik reed ermee in de Formule Renault en had er een redelijk goed seizoen mee,” aldus Sargeant. “Nummer 3 is mijn nummer normaal maar dat is al ingenomen dus daarom dacht ik, waarom neem ik mijn startnummer van vroeger niet en gebruik ik dat in de F1?”

Een leuke statistiek nog om mee te geven. Het startnummer 2 is het derde meest succesvolle startnummer wat betreft overwinningen in de Formule 1 (83 overwinningen). Enkel het startnummer 1 (196 overwinningen) en het startnummer 5 (144 overwinningen) doen beter.