Lotus heeft haar droom aangevat

Na zes maanden hard werken is de droom bij Lotus Racing eindelijk begonnen. Jarno Trulli eindigde als 17de terwijl Heikki Kovalainen het iets beter deed door de 15de plaats in de wacht te slepen.
Lotus Racing wist vandaag beide wagens over de finish te krijgen tijdens de Grand Prix van Bahrein. De nieuwe renstal zal er alles aan doen om zo snel mogelijk te verbeteren maar de doelstelling die men er stelde werd alvast verwezenlijkt.

“Ik kende een goede start en wist dan vervolgens het ongeval in bocht twee te ontwijken. Zelf stond ik daardoor even in het grind en diende ik bijna als laatste verder te gaan. Ik vond al snel het juiste ritme en kon weer redelijk aansluiten bij de rest. Tijdens mijn pitstop vroeg ik om een andere neus want die had een wijziging in de balans van mijn wagen moeten bieden. Aan het einde van de race kende ik een hydraulisch probleem en vond ik het vooral belangrijk de finish te bereiken. Het team leverde goed werk en ik ben zeer trots op hen. We konden tot nu toe elke doelstelling verwezenlijken”, zo verklaarde Jarno Trulli.

Ook teamgenoot Heikki Kovalainen reed zijn race uit. De Finse rijder is dus eveneens tevreden over het resultaat dat hem dan wel geen punten opleverde.

“Ik kende eveneens een goede race. Beide wagens konden de finish bereiken en dat op zich is een geweldige prestatie. Mijn wagen kende geen enkel probleem maar Jarno had iets meer last. De doelstelling was onze race uit te rijden en daarmee werd onze doelstelling nog maar eens bereikt. Ik kende een goede start en kon vervolgens echt genieten van de race. Mijn banden leverden geen problemen op en ook de pitstops werden optimaal uitgevoerd door het team. Ik verloor wel wat tijd door andere rijders te moeten laten passeren maar verder kon ik mezelf volledig geven en terug snelheid maken. Iedereen binnen het team zou tevreden moeten zijn. We kijken nu uit naar de komende race”, aldus Heikki Kovalainen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}