Luca Baldisserri: "Raikkonen op het zelfde niveau als Schumacher"

Het rijderskampioenschap is nog niet gestreden. Na de opgave van Hamilton in de Grote Prijs van China maken nog 3 rijders kans op de titel. Eén van hen is Ferrari-rijder Kimi Raikkonen.

De Fin kende een uitstekende start van het seizoen bij zijn nieuwe team Ferrari. Hij won meteen zijn eerste race voor de Scuderia. Nadien ging het even minder maar sinds juli is Raikkonen de meest scorende rijder van het pak. Hij heeft ook het meeste overwinningen op zijn naam tot nog toe in dit seizoen. Raikkonen stond 5 keer op het hoogste schavotje.

Volgens Luca Baldisserri rijdt Raikkonen de laatste maanden zelfs op het niveau van Michael Schumacher, en de Italiaan weet waarover hij spreekt. Hij werkt immers al jaren voor Ferrari en was heel close met Michael Schumacher. Hier volgt wat hij te zeggen had. 

"Michael is een zevenvoudig wereldkampioen en we hebben 10 jaar samengewerkt. Op het einde was de relatie met Michael zo close dat het voldoende was om in elkaars ogen te kijken om te zien waar het probleem met de wagen lag."

"Met Kimi was het in het begin iets moeilijker. We hadden problemen om zijn rijstijl aan te passen aan onze wagen. Hij moest ook leren werken met onze systemen en met de Bridgestone banden, maar ik moet zeggen vanaf de helft van het seizoen en de manier waarop hij sindsdien racet, staat hij op hetzelfde niveau als Michael."