Management Max Verstappen verkoos Red Bull boven Mercedes: “Het is nog steeds de juiste keuze”

Zowel Mercedes als Red Bull trokken in de F3-periode van Max Verstappen aan zijn mouw en de keuze viel op Red Bull. Volgens het management van de jonge Nederlander staan ze nu nog steeds achter die keuze.


Max Verstappen presteert de laatste jaren op een hoog niveau en wordt gezien als de uitdager van Lewis Hamilton. Tot nu toe lukt dat nog niet helemaal.

Verstappen heeft ondertussen al tien F1-races op zijn naam weten te schrijven maar we kunnen niet om het feit heen dat Red Bull het Mercedes niet voldoende moeilijk kan maken om een echte uitdager voor de wereldtitel te zijn.

In een nieuwe documentaire rond Max Verstappen, die te zien is op de Nederlandse betaalzender ‘Ziggo’, blijkt dat het grote talent in 2014 de keuze had tussen Mercedes en Red Bull. Uiteindelijk werd voor het Red Bull-verhaal gekozen maar zou Verstappen en zijn entourage ondertussen geen spijt hebben van deze beslissing?

Uit een gesprek van ‘Motorsport.com’ met zijn manager Raymond Vermeulen blijkt alvast van niet.

“We hebben op dat moment de goede keuze gemaakt denk ik,” aldus Vermeulen. “We staan daar alledrie nog volledig achter. Ik denk dat Max bij Red Bull een super voorbereiding op zijn F1-debuut gekregen heeft.”

“Nogmaals, we zitten bij Red Bull en we voelen ons daar als een vis in het water. Wat de toekomst brengt is de toekomst, maar vooralsnog zijn we blij met de keuzes die we gemaakt hebben.”

Voor die toekomst vindt Vermeulen ook dat er een goede keuze gemaakt is door Verstappen voor een langere termijn aan de Oostenrijkse renstal te verbinden.

“Op dat moment kwamen we met Red Bull in gesprek en dan kom je in een bepaalde flow terecht. Ik denk dat we op dat moment, in die periode, ook weer de juiste beslissing genomen hebben. De toekomst zal uitwijzen of dat echt zo was, maar we staan er alleszins alledrie volledig achter.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022