“Honda komt in 2021 met bom van een motor die 40 pk krachtiger is”

Jack Plooij, pitreporter voor ‘Ziggo Sport’, zou vernomen hebben dat Honda aan een enorm grote update voor haar motor werkt. Op die manier zouden de Japanners in schoonheid de samenwerking met Red Bull willen beëindigen.


Honda kondigde eerder dit jaar aan dat het zich eind 2021 terugtrekt uit de Formule 1 als motorleverancier en dus de samenwerking met Red Bull en AlphaTauri stopzet. Honda liet echter weten dat het in 2021 nog voluit wil gaan en in schoonheid afscheid wil nemen.

Concreet komt het erop neer dat Honda nog eens alles op alles zet om haar motor te verbeteren en de Japanners lijken de daad bij het woord te voegen. De Nederlandse pitreporter Jack Plooij zou immers vernomen hebben dat de nieuwe Honda-motor tot 40 pk krachtiger zou zijn.

Voor Max Verstappen en Red Bull zou dat zeer goed nieuws zijn, zeker met een eventuele overname van de Honda-motorafdeling voor 2021 in het achterhoofd. Daarnaast zou het ook kunnen betekenen dat Red Bill komend jaar alsnog een bedreiging voor Mercedes zou kunnen vormen.

“Ik hoor in het geruchtencircuit dat Honda een bom van een motor heeft gebouwd, met veertig pk erbij voor volgend jaar. Dat ze afscheid gaan nemen van Max on a high,” vertelde Plooij tegenover de Nederlandse editie van ‘Motorsport.com’.

“Dat is in ieder geval wat wij horen, maar dat kan ook weer PR-praat zijn. Dat weet je natuurlijk niet. Maar als het wel zo is dat er achterin die Red Bull een dijk van een motor komt te liggen en dat het wellicht heel dicht bij elkaar komt te zitten, dan gaat Max ‘em pakken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022