Charles Leclerc: “Ik denk iedere race dat ik kan winnen!”

2020 was een teleurstellend F1-seizoen voor Ferrari maar ook dan dacht Charles Leclerc tijdens iedere race aan de overwinning, zelfs als dat van op zijn startpositie eigenlijk onmogelijk was.


Slechts twee podiumplaatsen voor Charles Leclerc dit seizoen. Ook de kwalificaties verliepen erg moeizaam maar desondanks is Leclerc iemand die steeds het positieve zoekt, ook tijdens enorm moeilijke situaties.

“Iedere keer als ik op de grid sta denk ik aan de overwinning,” vertelt Leclerc tegenover ‘Sky Italia F1’. “Zelfs wanneer ik weet dat het moeilijk is, wanneer het onmogelijk is en ik weet dat ik er geluk voor zou nodig hebben.”

“Daarin moeten we geloven als je in de ‘rode’ wagen rijdt. Ik geloof erin, ik geloof erin telkens ik in de wagen stap, zelfs tijdens een seizoen zoals we dat net hadden.”

Wat het komende F1-seizoen betreft hoopt Leclerc op beterschap in vergelijking met het voorbije seizoen.

“We moeten realistisch zijn maar ook optimistisch,” blikt Leclerc vooruit wanneer ze hem naar 2021 vragen. “Ik ben hier om Ferrari te doen winnen en dat zo snel mogelijk maar het zal niet eenvoudig zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022