Dietrich Mateschitz: “Formule E is helemaal niets voor Red Bull”

In een interview met het Oostenrijkse ‘LAOLA1’ heeft Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz nogmaals duidelijk laten verstaan dat de Formule E absoluut niets voor Red Bull is.


Gezien de ‘vergroening’ van de automobielsector krijgt de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1, steeds meer aandacht. Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz is echter duidelijk geen fan van de raceklasse.

“Nee,” antwoordt Mateschitz vastberaden op de vraag van ‘LAOLA1’ of de Formule E een mogelijkheid is voor Red Bull. Daarmee bevestigt Mateschitz nog maar eens dat Red Bull geen plannen heeft om deel te nemen aan de Formule E, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mercedes dat het voorbije seizoen in de elektrische raceklasse stapte.

Eerder dit jaar had Mateschitz laten verstaan dat hij de Formule E weliswaar mooie marketing vindt maar gezien de snelheid niet als ‘autosport’ beschouwt.

“Het is goed dat het bestaat maar de Formule 1 is van een geheel ander niveau,” zei Mateschitz.

Nog hardere kritiek uitte Mateschitz in 2019: “Ik vind het één grote hypocriete bende. Als je een bezoek brengt aan een Formule E-race zie je een grote dieselmotor staan die bedoeld is om de wagens op te laden. Vreemd als je als organisatie milieuvriendelijkheid zo hoog in het vaandel draagt.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022