Mario Andretti: “Ik probeer nog wat punten te scoren voor mijn superlicentie”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Mario Andretti heeft op het circuit van Laguna Seca een McLaren-bolide uit 2013 mogen testen en dat is de wereldkampioen van 1978 goed bevallen.

De 82-jarige Andretti liet weten dat hij het naar zijn zin had gehad tegenover ‘Racer’ maar hij kon naar eigen zeggen niet voluit gaan door een aantal ongemakken.

“Het was leuk maar ik heb veel laten liggen omdat er vrij veel te leren valt over hoe je met deze motor moet omspringen,” aldus Andretti. “Veel hangt af van het schakelen en door mijn helm kon ik niet zien hoeveel keer ik had afgeschakeld. In een paar bochten had ik het goed en in andere bochten dan weer niet en als het niet juist is valt het vermogen enorm snel weg.”

“Het is eigenlijk wat ik ervan verwacht had maar voordien niet wist. Het is een geweldig gevoel voor de rijder, de auto doet gewoon wat hij moet doen, in tegenstelling tot wat ik in mijn carrière heb ervaren. Dat was wat ik eens wou voelen, als ik nu geen rondje meer rijdt weet ik tenminste waarover ik praat. Ik heb het ervaren, dit was groots voor mij, dank je wel Zak Brown en McLaren voor deze kans. Mijn bucketlist is zowat afgewerkt, al wat er nu nog bij komt is de kers op de taart.”

De huidige generatie rijders hoeft zich nog niet meteen zorgen te maken over een terugkeer van Andretti: “Ik ben aan het proberen om nog wat punten te scoren voor mijn superlicentie,” sluit Andretti af met een kwinkslag.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022