Mark Webber: “Graag nog wat langer in de F1 gebleven maar ik kon dat aanbod niet weigeren”

Voormalig F1-piloot Mark Webber heeft in een interview tegenover Sport360 toegegeven dat hij nog wat langer in de Formule 1 wou blijven.

Mark Webber reed in 2013 bij Red Bull zijn laatste seizoen in de Formule 1. In datzelfde jaar kreeg hij een aanbod om voor het Porsche-team te gaan rijden in het World Endurance Championship (WEC).

“Dit aanbod kon ik gewoon niet weigeren,” zei de Australiër. “Soms denk ik terug aan mijn laatste seizoen in de Formule 1 en krijg ik spijt dat ik de sport heb verlaten. Het is wel een dubbel gevoel om eerlijk te zijn. Ik heb dan spijt, maar tot je veertigste kan je niet in de koningsklasse van de autosport blijven, dan ben je gewoonweg te oud.”

“Tevens ben ik ook van mening dat ik het nu iets rustiger heb dan de F1. Ik wed dat meer dan de helft van de F1-piloten mijn baan wel zou willen. Natuurlijk krijg je in de Formule 1 meer betaald, maar hier kan ik ook zeker mijn brood mee verdienen hoor.”

“Het WEC is niet zo stijf als de top van de F1. Ik heb hier nu toch wel wat meer plezier. Ik heb 16 jaar meegedraaid in de Formule 1, dat is wel lang genoeg. Ik ben alleszins blij dat ik deze kans niet heb laten liggen!”

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Luca di Montezemolo, voormalig president van Ferrari, heeft laten weten dat hij vertrouwen heeft in het herstel van Michael Schumacher.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print