Mark Webber: “Heb mijn wagen tijdens de kwalificatie verbeterd”

Mark Webber was uiteraard erg tevreden met het veroveren van de polepositie voor de GP van Abu Dhabi. Een polepositie die volgens hem te danken was aan het stelselmatig verbeteren van zijn wagen tijdens de kwalificatie.
image
Een week geleden verbeet hij nog de frustratie omdat hij in India moest opgeven door een kapotte alternator, vandaag kon er opnieuw een lach af omdat hij morgen van op de polepositie mag vertrekken.

De Australiër reed zeker en vast niet slecht in Abu Dhabi, al was hij tot aan de kwalificatie telkens net iets minder goed dan teamgenoot Sebastian Vettel. Maar toen het ‘money-time’ was in Q3 dan stond Webber er. Hij en niet Vettel veroverde immers de polepositie voor de GP van Abu Dhabi. En die polepositie had hij naar verluidt te danken aan het telkens weer verbeteren van zijn wagen doorheen de kwalificatie.

“Ik denk dat het weekend voor ons tot nu toe erg vlot is verlopen,” zei Webber na het behalen van de polepositie. “Het is niet het eenvoudigste raceweekend en dat omwille van de wisselende temperaturen tijdens de sessies, zeker tijdens de namiddag en de avond. Je moet er goed op kunnen anticiperen, zowel als rijders en als ingenieur. We deden dan ook wat we konden.”

“We kenden geen al te vlotte start in Q1 en Q2. We waren niet meteen top maar door enkele dingen, waaronder de afstelling van de voorvleugel, doorheen de sessies te wijzigen geraakten we steeds beter in ons element. Ik voelde me steeds comfortabeler in de wagen. Ik wist dat ik me op enkele onderdelen van het circuit, waar Sebastian het reeds uitstekend deed, moest verbeteren. Ik moest zijn niveau daar weten te benaderen en tegelijkertijd goed blijven daar waar ik reeds goed was,” besluit de Australiër.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print