Wagen van Raikkonen geraakt niet door technische keuring: verliest de Fin zijn vijfde startplaats?

De lijdensweg van Kimi Raikkonen lijkt geen einde te kennen. Na de financiële perikelen onderzoeken de stewards de Fin zijn wagen omdat die niet door een controle zou geraken.
image
De wagen van Kimi Raikkonen geraakte immers niet door de technische keuring na afloop van de kwalificatie. De wagens van Raikkonen en Hulkenberg werden onderworpen aan een test die de flexibiliteit van de wagens controleert. Er zijn erg strikte regels wat de flexibiliteit van allerlei onderdelen betreft en de wagen van Raikkonen zou niet aan de normen voldoen.

Toen de vloer van Raikkonen zijn wagen gecontroleerd werd boog het voorste gedeelte van de vloer meer dan vijf millimeter door. Het verdikt van de stewards luidde als volgt:
“After the qualifying session an asymmetric LHS front floor deflection test was carried [out] on car numbers 07 and 11 according to Article 3.17.5,” read a report from FIA technical delegate Jo Bauer. “Car number 11 was found in conformity with Article 3.17.5 of the 2013 FIA Formula One Technical Regulations.

“However car number 07 did not comply with Article 3.17.5 of the 2013 FIA Formula One Technical Regulations as the front floor deflected more than 5mm vertically when the load was applied vertically to it at the point which lies 100mm of the car centre line on the LHS [left-hand side].”

Medewerkers van het teams zijn tot bij de stewards geroepen om een mogelijke verklaring te geven voor de te grote flexibiliteit. Indien men bijvoorbeeld kan aantonen dat de te grote flexibiliteit door een beschadiging van de wagen komt dan kan het zijn dat Raikkonen zijn startgrid mag behouden. Indien de stewards geen genoegen nemen met de uitleg van het team dan kan het zijn dat Raikkonen helemaal naar achter op de startgrid wordt verwezen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}