Alonso: “Kwalificatie is er voor de show maar het is de race die telt”

Fernando Alonso kende opnieuw een teleurstellende kwalificatie. Een elfde tijd en opnieuw was zijn teamgenoot beter tijdens de kwalificatie maar de Spanjaard maakt zich daar geen zorgen over.
image
Fernando Alonso slaagde er dit seizoen tot nu toe steeds in om Q3 te halen, maar vandaag werd de Spanjaard dus voor het eerst uitgeschakeld in Q2. Meer zelfs, opnieuw was Felipe Massa sneller dan de Spanjaard, waardoor de tussenstand wat de kwalificaties betreft op 9-8 staat in het voordeel van Alonso. Van zijn dominantie tegenover Felipe Massa tijdens de kwalificatie schiet dus niets meer over, maar dat betekent volgens Alonso maar weinig.

“Ik denk dat je moet kijken naar het ganse raceweekend en hoe alles dan verloopt,” zei Alonso na zijn eerder teleurstellende elfde tijd. “Het draait niet alleen om de kwalificatie. Er zijn heel wat dingen die je aan de wagen kan doen zodat de wagen sneller is tijdens de kwalificatie, vervolgens ben je trager tijdens de race. Het is dan ook moeilijk om conclusies te trekken na de kwalificatie.”

En misschien heeft Alonso op dat vlak inderdaad wel een punt want de Spanjaard finishte dit seizoen alle races waarin Ferrari met twee wagens de finish bereikte voor zijn Braziliaanse teamgenoot.

“Tijdens de voorbije drie of vier races presteerde Felipe beter tijdens de kwalificatie maar ik finishte meestal wel voor hem en heb meer punten behaald,” aldus de Spanjaard. “Zaterdagen zijn dan ook goed voor de show maar het is op zondag dat de punten worden verdeeld.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}