Kimi Raikkonen gediskwalificeerd na kwalificatie en moet als laatste starten

De Fin Kimi Raikkonen is na afloop van de kwalificatie gediskwalificeerd omdat zijn wagen niet voldeed aan de technische reglementen.
image
Eerder schreven we reeds dat de stewards medewerkers van het team bij zich hadden geroepen omdat er een probleem was bij een test die de flexibiliteit van de wagens meet (Lees: Wagen van Raikkonen geraakt niet door technische keuring: verliest de Fin zijn vijfde startplaats?). Na bijkomend onderzoek en de vraag om informatie bij het team hebben de stewards vervolgens besloten om de Fin uit de kwalificatie te schrappen.

Lotus probeerde aan te halen dat een onderdeel beschadigd raakte door een kerbstone en dat daardoor het voorste gedeelte van de wagen van Raikkonen te flexibel was, maar daar namen de stewards geen genoegen mee. Ze oordeelden dat het kwalificatieresultaat van de Fin geschrapt moest worden maar staan wel toe dat de Fin achteraan de grid de race mag aanvatten.

Mogelijk haalt Lotus de wagen van de Fin uit het parc fermé en dan moet Raikkonen uit de pitlane starten. De kans is groot dat het team dit doet want dan kan het allerlei wijzigingen aan de wagen doen om de inhaalrace van de Fin te vereenvoudigen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print