“Vettel moet aantonen dat hij ook bij een ander team wereldkampioen kan worden”

Niki Lauda is van mening dat Sebastian Vettel van team moet veranderen om aan te tonen dat hij tot de allergrootsten ooit in de Formule 1 behoort. Lauda voegde er wel fijntjes aan toe dat Vettel momenteel één van de allerbesten is van de huidige generatie F1-piloten, waarschijnlijk zelfs de allerbeste.
image
Uiteraard heeft Lauda het nodige respect voor Sebastian Vettel en het feit dat hij in India zijn vierde wereldtitel op rij behaalde. Al voegde Lauda er tijdens een gesprek met de Duitse zender RTL meteen ook aan toe dat Vettel inderdaad mooi hoog staat in het lijstje met meervoudige wereldkampioenen, maar dat hij ook eens moet gaan wisselen van team. Dit zodat hij net als de meeste andere meervoudige wereldkampioenen titels verovert bij verschillende teams met verschillende wagens.

“Het is eenvoudiger om opnieuw wereldkampioen te worden in dezelfde wagen, met hetzelfde team en met dezelfde mensen rondom je. Ik wil zijn vier wereldtitels zeker en vast niet minimaliseren, maar misschien toch een simpele vergelijking. Ik ben drie keer kampioen geworden, twee keer bij Ferrari, één keer bij McLaren. Bij Alain Prost weet ik het niet zo, hij had vier titels, maar in denk niet dat hij ze allemaal met dezelfde wagen behaald heeft. Er zijn steeds andere omstandigheden geweest. Van de huidige rijders is Sebastian zeker en vast de allergrootste. Hij toont ons steeds opnieuw hoe hij met de voeten op de grond blijft en verder evolueert. Wanneer hij zo verder blijft doen kan hij de rijder worden die de meeste titels ooit verovert,” aldus Niki Lauda tegenover de Duitse zender RTL.

Lauda liet ook nog verstaan dat de fans van Vettel zich geen zorgen moeten maken want volgens hem zal Vettel, ondanks het behalen van zijn vierde titel op rij, extreem gemotiveerd blijven en wil de Duitser steeds het hoogst haalbare blijven nastreven.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print