Martin Brundle verdedigt Max Verstappen: “Hij is direct en eerlijk!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ook na zijn derde wereldtitel in de Formule 1 blijft Max Verstappen bij de fans voor erg verdeelde meningen zorgen. Verstappen krijgt vaak felle kritiek maar voormalig F1-piloot Martin Brundle vindt dat onterecht. Brundle neemt het op voor Verstappen die volgens hem meer volwassen is geworden en het inderdaad niet schuwt om zijn mening te verkondigen.

“Ik hou ervan dat Max zegt wat hij denkt ik heb het altijd erg leuk gevonden om hem te interviewen, ook gewoon eens met hem babbelen in de paddock is steeds leuk,” schrijft Brundle in zijn column voor ‘Sky Sports’. “Hij is zeer direct en eerlijk, hij draait niet rond de pot, het interesseert hem duidelijk niet wat de anderen denken.”

“Ik kan het niet helpen maar ik heb het gevoel dat een beetje meer diplomatie en evenwicht beter zouden passen bij de erfenis die hij zal nalaten, aangezien we tenslotte allemaal slechts de bewakers zijn van deze geweldige sport terwijl we ze beleven.”

Volgens Martin Brundle is Verstappen doorheen de jaren veel meer volwassen geworden, dat zien we aan zijn manier van racen.

“Natuurlijk was hij als tiener erg fel en een beetje wild toen hij voor het eerst in de F1 racete maar hij heeft dat opgelost en is nu vooral een toonbeeld van rust op de baan, en net zo eerlijk als iedere andere rijder als het gaat om hard racen,” vertelt Brundle daarover. “Ik begrijp niet waarom hij nog steeds als de slechterik wordt gezien maar de fans zullen hun eigen mening vormen.”

Tijdens zijn wilde beginperiode in de Formule 1 verdeelde hij de meningen onder de fans en dat is nu hij de Formule 1 nu op ongelooflijke wijze domineert niet anders.

“Ik ontmoet fans en lees pittige commentaren die mensen graag benadrukken op X, waarin ze zeggen wat een saai seizoen het was, vermoedelijk omdat één combinatie domineerde,” vertelt Brundle daarover. “Vanuit mijn perspectief geloof ik niet dat ik ooit getuige ben geweest van zo’n niveau van close racen, inhalen en gevaar door het hele deelnemersveld, dat verder dichterbij kwam naarmate het seizoen vorderde.”