Massa: “Heidfeld moest op de grid staan”

De Braziliaanse rijder Felipe Massa is van mening dat Nick Heidfeld in 2010 mee op de grid zou moeten verschijnen. Heidfeld wist namelijk geen racezitje te bemachtigen en werd vervolgens wel de derde rijder bij Mercedes GP.
Wat Ferrari in 2009 beleefde na de crash van Felipe Massa valt maar moeilijk te begrijpen voor een renstal in de Formule 1. Massa wist in 2009 voor alle duidelijkheid, ondanks een mindere F60, zeker naar behoren te presteren maar toen hij in Hongarije crashte wist men duidelijk geen waardige opvolger voor hem te vinden.

Eers moest Luca Badoer de klus klaren maar toen deze telkens achteraan bengelde trok men Giancarlo Fisichella aan die opstapte bij Force India om bij de Italiaanse renstal zijn droom in vervulling te brengen. Fisichella behoudt in 2010 zijn functie als derde rijder maar ook hij presteerde in 2009 niet naar behoren in de F60. Het zal vast niet aan de Italiaan zelf gelegen hebben aangezien hij bij Force India wel nog regelmatig vooraan wist mee te draaien.

Om een lang verhaal kort te maken is het zo dat men ook bij Mercedes GP duidelijk een bekwame derde rijder achter de hand wil hebben. Nick Heidfeld werd er de ‘gelukkige’ maar volgens Felipe Massa verdiende de Duitse rijder meer. Het is bovendien wel ook nog maar de vraag of Heidfeld ook in 2011 nog genoegen zal nemen met een functie als derde rijder.

“Ik vraag me toch af waarom niemand de beslissing heeft genomen om Nick Heidfeld aan te trekken. In 2010 heb ik hem kunnen observeren en hij moet niet enkel onderdeel van de sport uitmaken maar hij moet er volgens mij ook echt racen. In functie als derde rijder zag ik hem liever niet”, zo verklaarde Ferrari-rijder Felipe Massa.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}