Massa kreeg bloemen van Hamilton

De finale van vorig seizoen zal nog lang in ons geheugen blijven hangen. De race op Interlagos in 2008 zorgde voor de nodige sensatie en dat vooral in de laatste ronde. Felipe Massa wist de race te winnen en was daarmee gedurende enkele seconden virtueel wereldkampioen en dat dan nog voor eigen publiek. De Braziliaanse supporters gingen los door het dak maar plots wist Lewis Hamilton nog voorbij de Toyota van Timo Glock te geraken en werd Hamilton alsnog wereldkampioen met slechts één puntje verschil.

Felipe Massa liet het niet al te hard opvallen maar de Ferrari-rijder geeft toe dat hij enkele tranen heeft gelaten. De opgekropte emoties en de druk van het hele seizoen vielen van zijn schouders tijdens het beklimmen van het podium. Lewis Hamilton werd dus wereldkampioen maar kon toch begrip opbrengen voor het gevoel bij Massa. De Britse rijder stuurde hem bloemen en zag in hem een waardige tegenstander.

“Toen ik over de finish kwam en even later te horen kreeg dat Lewis alsnog de kampioen was kon ik niet anders dan beginnen huilen. Gedurende het hele seizoen hangt er een soort van druk op je en vooral toen want ik wist wat de supporters in Brazilie van me verwachten. Ik was even telleurgesteld maar ik ben niet iemand die andere dan met de vinger gaat wijzen. Ik geef er ook niet om om mijn gevoelens te tonen. Ik heb gezien dat alles kan in de sport en ik heb er mijn les uit getrokken”, zo vertelde Felipe Massa.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023