Massa legt zich neer bij ondersteunende rol

Ferrari-rijder Felipe Massa geeft aan dat hij in de resterende races van het seizoen zoveel mogelijk zal doen om zijn collega Kimi Raikkonen te helpen om het rijderskampioenschap te winnen, zelfs zonder dat het team hem dit officieel bevolen heeft.

"Ik werk voor het team. Als ik persoonlijk geen kans meer heb dan zal ik zeker proberen om het team te helpen. Ik zal mijn uiterste best doen om het beste te doen voor het team."

Felipe Massa staat in de stand 20 punten achter op WK-leider Lewis Hamilton. Mathematisch komt hij dus nog in aanmerking voor de titel, maar realistisch gezien lijkt de achterstand te groot. Massa beseft dat de betrouwbaarheidsproblemen van zijn Ferrari de doorslag hebben gegeven.

"Ik won 3 races en ik was er dichtbij om nog andere races te winnen, dus ik ben blij met dit seizoen. Maar ik ben niet tevreden met de problemen die we dit seizoen gehad hebben. Er waren zeer zeker teveel problemen. Om een kampioenschap te winnen moet alles perfect zijn. Dit jaar was onze betrouwbaarheid niet perfect maar ik ben tevreden met het seizoen."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023