Massa: "Strategie Ferrari was verkeerd"

Het zag er zo goed uit voor Ferrari. Massa startte op de pole met Kimi Räikkönen naast zich op de eerste startrij. Van bij het begin liep het echter al mis.

Räikkönen werd bij de start voorbijgestoken door Hamilton. Bovendien kreeg de Fin ook nog eens een drive-through penalty omdat zijn banden drie minuten voor de start nog niet definitief gemonteerd waren. Nadien werden ook nog schuivers opgetekend van zowel Massa als Räikkönen, om te eindigen met Kimi Räikkönen die achterop Adrian Sutil knalde bij het uitkomen van de tunnel.

Massa moest genoegen nemen met de derde plaats, daar waar Kimi Räikkönen Monaco helemaal zonder punten verlaat. De Fin verliest de leiding in de wk-stand dan ook aan Lewis Hamilton.

Volgens Felipe Massa zat de strategie van de Italiaanse renstal niet goed. Dat gecombineerd met het turbulent raceverloop zorgde ervoor dat Ferrari niet zorgeloos vanaf de pole richting finish kon rijden. Bovendien verloor Felipe Massa ook nog eens twintig ronden voor het einde alle radiocontact met de pits, wat de Braziliaan dan weer parten speelde tijdens de laatste pitstop.

"Tijdens de eerste stint was ik zeer snel. Ik had een zeer goede racesnelheid en ik wist dat de strategie goed zat. Ook de wagen was zeer goed. Plots veranderden we echter naar een strategie met één pitstop en tankten we tot het einde van de race. Dat was fout want het circuit droogde op," aldus Massa. "We verwachtten nog meer regen, maar die kwam er niet. Toen Robert (Kubica nvdr.) zijn pitstop maakte wou ik ook stoppen, maar het was moeilijk communiceren tussen mij en de pitbox."

"We hebben te lang gewacht met het wisselen van de banden. We hebben een fout gemaakt met onze strategie, maar het is goed om op het podium te staan. We weten dat het kampioenschap lang duurt en ik ben tevreden met het resultaat," besluit Felipe Massa.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer