“Mattia Binotto kon er toch niets aan doen dat Charles Leclerc er met de beste auto afvliegt?”

Ferrari
Ferrari

Volgens de Nederlander Kees Van de Grint moet er bij Ferrari daadwerkelijk iets veranderen, al moeten ook niet alle zonden van de wereld en al de fouten van het voorbije seizoen in de schoenen van voormalig teambaas Mattia Binotto geschoven worden.

Kees Van de Grint, die als bandenexpert van Bridgestone destijds de hoogdagen van Ferrari en Michael Schumacher meemaakt, krijgt de stelling voorgeschoteld dat Ferrari het voorbije F1-seizoen onder leiding van een andere teambaas wel wereldkampioen had kunnen worden voorgeschoteld maar daar is de Nederlander het niet mee eens.

“Absoluut niet waar,” antwoordt Van de Grint tegenover ‘Motorsport.com’. “Wat je Binotto hooguit kan verwijten, en zoals bekend ben ik een paar keer in de keuken van Ferrari geweest, is dat hij misschien niet het juiste personeel heeft aangenomen of op de juiste plek heeft gezet. Ik ga er bijvoorbeeld wel vanuit dat er goed gecommuniceerd wordt over welke banden klaargezet moeten worden.”

“Dat mensen vervolgens andere banden pakken, daar kan Binotto niets aan doen. Hij had wellicht die mensen moeten vervangen. Waar het bij Ferrari aan ontbreekt, en Vasseur gaat dat wellicht aanpakken, is alles onder het topmanagement. Daar klopt het niet bij Ferrari. Die maken veel te veel fouten. Ferrari heeft in de tweede laag ander personeel nodig, zodat de chaos verdwijnt of in ieder geval minder wordt. Binotto kan er trouwens ook niet veel aan doen als Leclerc er met de beste auto van afvliegt.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print