Mattia Binotto: “Wanneer er rook uit een Ferrari-motor komt dan word ook ik depressief”

Ferrari
Ferrari

De kritiek op Ferrari-teambaas Mattia Binotto is de voorbije weken serieus toegenomen. De Zwitser lijkt bij momenten onbewogen te blijven bij alle pech en technische problemen maar Binotto laat weten dat ook hij het erg vindt wanneer alweer een Ferrari-motor de geest geeft.

“Het is omwille van twee redenen erg moeilijk,” vertelt Binotto tegenover de Italiaanse versie van ‘Motorsport.com’.

“Wanneer het over motorproblemen gaat, wel ik heb zelf aan het hoofd van die afdeling gestaan. Wanneer je rook achteraan uit een wagen ziet komen dan is dan nooit leuk. Dat geeft echt een depressief gevoel.”

“Wanneer je aan de leiding van een race rijdt, zoals Charles in Bakoe maar we kunnen ook Carlos in Oostenrijk vermelden, dat zijn problemen die je nooit wil zien.”

Ondanks dat Mattia Binotto, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mercedes-collega Toto Wolff, minder expressief reageert, ook bij hem doet zoiets pijn.

“Ik blijf kalm, maar geloof me, op zo’n momenten ben ik ook depressief,” aldus Binotto. “Ik vergt wat tijd om te reageren, maar vervolgens begrijp je dat je over de volgende te ondernemen stappen moet nadenken, wat je moet doen.”

“Net alleen op technisch vlak, maar ook op het vlak van het team. En dan denk je: hoe kan ik helpen?”

“Ik probeer er dan meteen voor te zorgen dat iedereen rustig en gefocust blijft, ik probeer iedereen ook te beschermen voor aanvallen en externe commentaar.”

Cruciaal voor Ferrari wordt nu om een bijkomende stap te zetten met haar motor op het vlak van performance maar vooral ook betrouwbaarheid alvorens de motorbevriezing voor de komende jaren in werking treedt.

“We verwachten nog enkele ontwikkelingen op het vlak van het hybride-gedeelte alvorens de bevriezing in werking treedt, het zal echter geen keerpunt zijn,” besluit Binotto.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print