FIA: “F1-reglement 2023 wordt aangepast om porpoising-probleem op te lossen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft bevestigd dat het technisch reglement voor 2023 wordt aangepast. De aangepaste technische regels die het porpoising-probleem zouden moeten verhelpen worden deze week voorgelegd aan de World Motor Sport Council.

Er is dit seizoen al heel veel te doen geweest rond het porpoising-probleem dat is ontstaan door de introductie van de nieuwe F1-bolides dit seizoen. Het grondeffect is daar de oorzaak van en ondanks verschillende ingrepen lijkt het probleem dit seizoen te blijven bestaan.

De introductie van aangepaste technische regels in 2023 zou het porpoising-probleem moeten helpen oplossen. De plannen liggen klaar en zullen volgens FIA-president Mohammed Ben Sulayem goedgekeurd moeten worden door de World Motor Sport Council.

Red Bull was tot dusver één van de teams die het felst gekant zijn tegen een aanpassing van het reglement, dit omdat de Red Bull F1-bolide zo goed als geen last heeft van porpoising. Mercedes is dan weer een voorstander omdat de Mercedes W13 één van de bolides is die het meeste problemen ondervindt.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner