“Max en zijn race-engineer hebben een unieke manier om te converseren tijdens de race” 

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Helmut Marko lacht de geruchten weg dat er ruis zou zitten op de relatie tussen Max Verstappen en zijn race engineer Gianpiero Lambiase.

In Spa-Francorchamps was Max Verstappen voor de achtste keer op rij aan het feest dit seizoen, maar tijdens de race waren er een paar pittige gesprekken tussen de wereldkampioen en zijn race-engineer Gianpiero Lambiase. De Britse Italiaan maande Verstappen meer dan eens aan om “zijn hoofd te gebruiken” maar dat had weinig effect.

Toen van de pitmuur de vraag kwam richting Verstappen om het wat kalmer aan te doen om de banden te sparen besloot de Nederlander dat straal te negeren om in de plaats daarvan zijn voorsprong uit te bouwen en vervolgens voor te stellen om een oefen pitstop te maken. Dat voorstel werd overigens maar met lauw enthousiasme onthaald aan de pitmuur.

Op vrijdag kwam het ook al tot een aanvaring tussen Verstappen en Lambiase maar beide partijen lieten weten dat dit incident uitgepraat was.

“Wel, ik heb gehoord dat ze misschien twee dagen samen doorbrengen op een eiland in de Middellandse Zee. Mijn telefoon staat aan voor het geval het escaleert, ik zal er zijn als bemiddelaar,” grapte Marko in gesprek met ServusTV.

“Ze werken op een heel hoog niveau en respecteren elkaar. GP heeft Italiaanse roots en Max is ook erg temperamentvol.”

“We kennen de achtergrond en dan wordt het nog leuker…. maar helaas kan ik niet alles verklappen.”

“Natuurlijk heeft Max zijn eigen ideeën, zoals nu een extra stop maken om het team nog een pitstoptraining te geven en de snelste ronde veilig te stellen. Maar dat risico was het niet waard.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner