Lewis Hamilton in shock: “Porpoising is plots teruggekeerd op Spa-Francorchamps!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team werd op het circuit van Spa-Francorchamps geconfronteerd met een probleem dat uit het niets terugkeerde: porpoising. Sinds de grote upgrade die de Mercedes W14 onderging was het verdwenen op de wagen maar op Spa-Francorchamps keerde het uit het niets plots terug.

Hamilton finishte de GP van België net naast het podium. Grootste deel van de race was Hamilton met niemand aan het strijden en aan het einde van de race bleef de zevenvoudig wereldkampioen hangen op een handvol seconden van Charles Leclerc die de laatste podiumplaats veroverde. Hamilton kwam dan maar binnen om een gooi te doen naar de snelste ronde.

“Het grootste deel van de race was voor mij een non-event, er was niet veel gaande, ik slaagde er niet in om de wagens voor mij te volgen,” vertelde Hamilton na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik ondervond in het begin wat problemen met de achterkant van de wagen, wat ons grootste probleem is. Vervolgens hadden we ook enorm veel last van stuiteren dit weekend. We zijn opnieuw net als vorig jaar aan het stuiteren.”

“Tegen het einde van de race zat ik binnen enkele seconden van de Ferrari maar ik slaagde er niet in om dichterbij te komen om te kunnen strijden.”

“Uiteindelijk reed ik de snelste ronde, het was leuk om zo’n grote voorsprong te hebben op de wagen achter mij. Er stond echter veel wind en het was moeilijk om de wagen goed op de baan te houden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner