Charles Leclerc opnieuw op het podium: “Ferrari heeft nog veel werk”

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de GP van België was Charles Leclerc tevreden met zijn podiumplaats. Na een solide race finishte Leclerc als derde maar de Monegask gaf onmiddellijk ook toe dat Ferrari nog veel werk heeft als het opnieuw voor overwinningen en titels wil strijden.

Leclerc mocht de race van op de pole vertrekken omdat Max Verstappen een gridstraf had gekregen voor het plaatsen van een nieuwe versnellingsbak. Leclerc zag tijdens de eerste ronde echter al Sergio Perez de leiding nemen. Wat later in de race kwam Max Verstappen, vertrokken van op P6, aan de leiding van de race.

Uiteindelijk won Verstappen met meer dan 22 seconden voorsprong op teamgenoot Sergio Perez terwijl Charles Leclerc op zo’n 32 seconden finishte. Daarmee werd de dominantie van Red Bull en vooral Verstappen, die tijdens de kwalificatie zo’n 0,8 seconde sneller was, opnieuw bevestigd. Leclerc beseft dan ook dat Ferrari nog heel wat werk heeft om opnieuw te kunnen strijden voor overwinningen.

“Wanneer je naar Red Bull kijkt, dan hebben we nog veel werk te doen, zeker wat onze racesnelheid betreft,” aldus Leclerc. “Op het vlak van bandendegradatie hebben ze nog een serieuze voorsprong.”

Leclerc werd tijdens de interviews gevraagd of hij ervan overtuigd was dat hij de strijd met Lewis Hamilton om de derde plaats zou winnen.

“Ja, tot ik werd gevraagd om brandstof te sparen,” aldus Leclerc tijdens de interviews in het parc fermé. “Ik moest aan het einde van de race redelijk veel brandstof sparen. Ik ondervond dan ook wat problemen. Maar ik had de snelheid om Lewis achter mij te houden. Toen ik vervolgens wist dat hij ging pitten (voor de snelste ronde te kunnen rijden) maakte het dat voor mij heel wat eenvoudiger.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner