“Sergio Perez is ontwaakt uit zijn titeldroom”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko denkt dat de betere resultaten van Sergio Perez het resultaat zijn van het feit dat de Mexicaan ontwaakt is uit zijn titeldroom.

Sinds de GP van Monaco, waar hij crashte tijdens de kwalificatie, is Sergio Perez in een sukkelstraatje verzeild geraakt. De daaropvolgende GP’s waren enkel tijdens de races wat lichtpuntjes te zien maar tijdens de kwalificatiesessies liep het voor geen meter. Hij slaagde er zelfs niet in om zich met de sterkste auto van het veld in de top tien te kwalificeren. Het duurde tot Hongarije vooraleer Perez zich in de top tien wist te kwalificeren en in Spa-Francorchamps liet hij tijdens de kwalificatie op vrijdag de derde tijd optekenen.

Perez was nochtans sterk aan het seizoen begonnen en plots werd hij genoemd als uitdager van Max Verstappen voor de wereldtitel maar na de slechte periode die begon in Monaco mag de Mexicaan zijn titeldromen definitief opbergen. Er wordt ondertussen zelfs getwijfeld aan Sergio Perez zijn toekomst bij Red Bull.

“We hebben nog een contract met Perez tot het einde van 2024,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Sky Sports’. “Hij staat tweede in het kampioenschap, waarom zouden we nu actie moeten ondernemen?”

“Hij is ontwaakt uit zijn titeldroom. Misschien helpt dat hem om zich weer te concentreren op het leveren van de best mogelijke prestatie.”

Marko wijst er ook op dat het voor iedereen  enorm moeilijk zou zijn om Max Verstappen op regelmatige basis te verslaan. De Red Bull Motorsport-baas laat ook weten dat hij vindt dat Max Verstappen onderschat wordt.

“Max wordt onderschat,” gaat Marko verder. “Hij is een uitzonderlijke rijder. Als je gewoon al naar zijn mentale capaciteiten kijkt, hij kon over de boordradio zelfs horen dat mijn telefoon overging.”

“Hij heeft zoveel talent, en zoveel snelheid. Hij presteert op een ander niveau, niemand zou een goed figuur slaan naast hem.”

“Dat Perez binnen drie tienden van Max moet zitten, is een genereuze interpretatie van onze kant. Soms was het meer.”

“Perez is tweede in het wereldkampioenschap. Meer is niet mogelijk voor hem. Daar voldoet hij op dit moment aan.”

“Hij rijdt erg goede races, hij haalt goed in. Alleen de fouten in de kwalificatie zijn er. Dat is altijd zijn zwakke punt geweest,” zei Marko. “Zelfs tijdens onze junior-kwalificatie in Estoril, jaren geleden, waren Ricciardo en Perez toen nog erg jong. We simuleerden kwalificatieruns en lange runs. Zij waren de snelste, maar Perez was er niet bij in de kwalificatie.”