“Max Verstappen blijft niet tot het einde van zijn F1-carrière bij Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen is de kans klein dat Max Verstappen voor de rest van zijn F1-carrière voor Red Bull zal racen, dit ondanks een langdurige overeenkomst met het Red Bull F1 team.

Voorafgaand aan het huidige seizoen raakte bekend dat Red Bull en Max Verstappen hun overeenkomst hadden verlengd tot eind 2028. Verstappen verzilverde zo meteen het behalen van zijn eerste titel in de Formule 1 met een forse salarisverhoging.

Grote vraag is echter of Verstappen dat contract zal uitdoen bij Red Bull. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat een rijder vroegtijdig een overstap maakt en al helemaal niet bij Red Bull, denk bijvoorbeeld maar aan Sebastian Vettel die Red Bull vroegtijdig verliet om naar Ferrari te gaan.

Ook Mika Hakkinen denkt niet dat Max Verstappen ondanks zijn langdurige overeenkomst met Red Bull tijdens de rest van zijn F1-carrière voor Red Bull zal racen.

“Het is geweldig dat Max zich zo lang verbindt en een langdurig contract ondertekend. Het betekent dat hij vertrouwen heeft in Red Bull,” aldus Hakkinen in een video voor ‘Unibet’.

“Er is echter altijd het risico dat enkele sleutelfiguren het team verlaten, of dat de wagen op het vlak van prestaties niet beantwoordt aan de verwachtingen. Dan begint een rijder na te denken over het feit of het al dan niet tijd is om van team te veranderen.”

“Ik denk niet dat Max tijdens de rest van zijn carrière voor Red Bull zal racen, maar dat is uiteraard mijn mening.”

“Historisch gezien wisselen rijders van team, zelfs wanneer ze meermaals kampioen worden, en dat omwille van verschillende redenen. Dat kan omwille van geld zijn maar ook gewoon omdat ze ergens anders naartoe willen gaan.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022