Mercedes maakt zich geen zorgen: “Nyck de Vries zal zijn kennis bij Red Bull niet kunnen gebruiken”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Als reserverijder van Mercedes heeft Nyck de Vries heel wat tijd doorgebracht in de simulator en F1-bolide van Mercedes maar daar vrezen ze niet dat hij de opgedane kennis zal kunnen gebruiken bij Red Bull en AlphaTauri.

Na de bekendmaking dat Nyck de Vries in 2023 bij AlphaTauri zal gaan racen werd de toegang van de Vries bij Mercedes tot specifieke data uiteraard ingeperkt. Bij Mercedes zijn ze echter ook blij dat Nyck de Vries eindelijk een racezitje in de Formule 1 heeft weten te bemachtigen.

“We zijn zeer blij voor hem, voor de kans die hij krijgt,” aldus Mike Elliott. “Misschien is het jammer dat hij weggaat maar het is wat het is.”

“Hij verdient deze kans, hij heeft getoond dat hij een zeer goede rijder is. Het was geweldig om hem bij ons in de garage te hebben, hij is echt een toffe gast, erg gemotiveerd, hij begrijpt de wagen ook.”

Wanneer rijders tussen teams wisselen is het steeds uitkijken of er geen vertrouwelijke info en kennis wordt meegenomen naar het andere team. Bij Mercedes maken ze zich daarover alvast geen zorgen.

“Ik denk dat we hem kunnen vertrouwen, dat we hem in de wagen kunnen plaatsen en met hem testen. Dat hij niet naar de dingen kijkt die we niet willen, hij zal het goed doen,” besloot Elliott.

Naast reserverijder bij Mercedes was Nyck de Vries ook in de Formule E actief voor Mercedes en daardoor werd ook zijn tijd in de F1-simulator beperkt.

“Hij heeft wat gedaan maar beperkt,” aldus Elliott. “Hij reed uiteraard ook in de Formule E, wat een groot deel van zijn tijd vergde.”

“De F1 verandert echter zo snel dat wat je in het ene jaar doet vaak niet echt meer bruikbaar is het jaar nadien.”

“Wat hij misschien meeneemt is de manier waarop we werken, onze processen en systemen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022