Max Verstappen blikt terug op het behalen van zijn rijbewijs: “Ik ging in discussie met de examinator!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nog voor hij zijn rijbewijs behaalde scheurde Max Verstappen met een F1-bolide over de circuits en racete hij met de F1-supersterren. Toen Verstappen vervolgens zijn rijbewijs moest behalen was het een vreemd rijexamen waarbij Verstappen zelfs discussieerde met de examinator.

Toen Max Verstappen in 2015 zijn F1-debuut bij Toro Rosso maakte was hij nog maar 17 jaar oud. Te jong voor een rijbewijs maar in een F1-bolide mocht hij wel over verschillende circuits scheuren. Ondertussen is het F1-reglement zo aangepast dat je minstens 18 jaar oud moet zijn en een rijbewijs moet hebben om aan een F1-seizoen deel te nemen.

Dat betekent dat Max Verstappen waarschijnlijk voor altijd de jongste F1-piloot ooit zal zijn. Het zorgde er destijds ook voor dat Verstappen zijn rijbewijs nog moest behalen terwijl hij wel al heel wat races in een F1-bolide had verreden. Voor Verstappen was het destijds dan ook erg vreemd om zijn rijbewijs te moeten behalen en het leidde zelfs tot wat spanning.

“De examinator vertelde me om rechts te gaan en ik reed links,” vertelt Verstappen in gesprek met ‘The Times’. “Vervolgens gaf ik geen voorrang aan voetgangers terwijl die wilden oversteken op een zebrapad.”

“Hij was niet echt blij. Ik discussieerde met hem dat ik vond dat ze nog niet aan het zebrapad waren. Dus ik zei: ‘Als ze er nog niet zijn, waarom zou ik dan moeten stoppen?'”

Een gezonde dosis spanning en stress maar uiteindelijk slaagde Verstappen wel voor zijn rijexamen en behaalde hij zijn rijbewijs.

“Gelukkig was ik geslaagd,” aldus Verstappen. “Het zou beschamend geweest zijn als ik niet was geslaagd. Ik denk dat hij niet al te streng was.”