Na twee jaar zonder F1-overwinning: “Lewis Hamilton is nog steeds enorm gemotiveerd, twijfel daar niet aan!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes technisch directeur James Allison mag er niet aan de motivatie van Lewis Hamilton getwijfeld worden. Vooral het voorbije seizoen deden daarover al eens geruchten en suggesties maar de drang om terug te winnen is volgens Allison zeer sterk aanwezig bij Hamilton.

Lewis Hamilton zijn laatste F1-overwinning dateert ondertussen al van de GP van Saoedi-Arabië in 2021. Het jaar nadien slaagde Hamilton er voor het eerst in zijn F1-carrière niet in om tijdens een F1-seizoen een race te winnen en ook vorig jaar lukte het niet. Uiteraard ligt de minder competitieve Mercedes F1-bolide mee aan de basis daaraan maar ook aan de motivatie van Hamilton wordt getwijfeld. Volgens James Allison mogen we dat echter niet doen.

“Ik denk dat het erg moeilijk zou zijn om ergens op de grid een rijder te vinden die niet gemotiveerd is,” vertelt James Allison, technisch directeur bij Mercedes, volgens ‘Motorsport.com’. “Zoiets is gewoon eigen aan F1-piloten, over het algemeen is het zelfs zo dat des te succesvoller een rijder is, des te meer dat die drang om te winnen aanwezig is.”

“In Lewis zijn geval maakt het gewoon deel uit van wie hij is, er is dan ook niet de minste twijfel dat hij enorm gemotiveerd is om terug te kunnen keren naar die momenten waarop hij wint.”

“Maar of hij daarin slaagt of niet hangt vooral af van het materiaal dat hij ter beschikking krijgt, van de wagen die wij hem geven. Zijn mogelijkheid en drang om te winnen is er immers altijd al geweest.”