Max Verstappen: “Charles Leclerc ophouden voor Sergio Perez? Dat zou niet eerlijk geweest zijn!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen zou het niet eerlijk geweest zijn om Charles Leclerc op te houden zodat teamgenoot Sergio Perez hem eventueel zou kunnen inhalen. Verstappen vindt het tegelijkertijd echter ook jammer voor Perez dat hij niet tweede in het kampioenschap is kunnen worden.

Na de veelbesproken teamorders die genegeerd werden in Brazilië lag de focus bij het Red Bull team in Abu Dhabi op het proberen van Sergio Perez aan de tweede plaats in het kampioenschap te helpen. Verstappen liet voorafgaand aan de race weten dat hij Perez zou proberen helpen maar echt veel heeft de Nederlander tijdens de race niet gedaan.

Verstappen startte goed van op de pole, al leek Perez even aanstalten te maken om Max Verstappen in te halen. Dat gebeurde echter niet en Verstappen bouwde een kloofje uit tegenover Perez. Uiteindelijk reed Verstappen op een éénstopper naar de finish terwijl Perez een tweestopper deed.

Charles Leclerc deed net het tegenovergestelde van Perez waardoor hij ook op een éénstopper richting de finish reed en uiteindelijk met 1,3 seconde voorsprong op Perez over de finish reed. Max Verstappen werd gevraagd of hij Leclerc niet had kunnen ophouden maar dat vond Verstappen niet echt een goed idee.

“Het was een tricky beslissing om te nemen,” aldus Verstappen. “Je wil ook niet eindigen met … uiteraard kan je hem proberen blokkeren en ophouden. Maar ik bedoel, is dat eerlijk racen? Ik denk dat het niet een echt mooie manier zou zijn om het seizoen te eindigen.”

“Het zag er naar uit dat Checo hem aan het bijhalen was en dat hij uiteindelijk een inhaalmanoeuvre zou kunnen doen. Hij verloor echter redelijk wat tijd met Pierre Gasly en Alex Albon.”

Volgens Verstappen had Perez achteraf gezien wat meer moeten pushen op zijn tweede setje banden, iets dat ook Perez al in een reactie toegaf.

“Die tweede stint, omdat de bandenslijtage redelijk hoog was op de medium band, achteraf bekeken hadden we als team wat meer kunnen pushen met Checo tijdens de tweede stint,” aldus Verstappen.

“Maar dat is achteraf altijd makkelijk om te zeggen. Op dat moment dachten we dat we wat voorzichtig met de banden moesten omspringen. We hebben een heel wat geweldige raceweekends gekend maar ook tijdens geweldige raceweekends leer je nog steeds dingen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023