Max Verstappen: “De FIA behandelt F1-rijders als een bende amateurs over baanlimieten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen behandelt de FIA F1-rijders als een bende amateurs als het gaat over ‘track limits’. Verstappen deed zijn uitspraak nadat er tijdens de kwalificaties in Hongarije een paar bestraffingen waren gevallen.

De nieuwe wedstrijdleiding past de regels van de ‘track limits’, ofwel baanlimieten, streng toe. De witte lijn is de limiet en daar bestaat geen discussie over. In Hongarije zag Pierre Gasly zijn tijd in Q1 geschrapt en mocht hij meteen zijn biezen pakken.

Volgens Max Verstappen hadden de rijders gevraagd om een duidelijke toepassing van de regels maar hij vindt dat de wedstrijdleiding nu te ver gaat.

 “Gisteravond begonnen ze te praten over bocht 13, de uitgang, de stippellijn was de limiet”, zei Verstappen.

“Er was een kerb en een witte lijn ernaast, wat voor mij persoonlijk de baanrand is. We hebben zo veel domme kleine dingen die het ook moeilijker maken voor hen om te controleren.”

“Ik weet het niet, als rijders willen we altijd helpen en ons advies geven, maar er werd niets gehoord en voor mij is dat uiterst frustrerend.”

“Ik wil geen ruzie met ze maken, ik wil ze gewoon adviseren, maar het lijkt alsof het ze niet echt interesseert.”

“Ze kijken eigenlijk, voor mijn gevoel, een beetje naar ons alsof we amateurs zijn. Ik denk niet dat dat correct is.”

Verstappen vindt ook dat de onboard camera’s niet altijd een goed beeld geven van de situatie en dat maatregelen als een grindbak veel effectiever zou zijn.

“Ik denk dat we onszelf een plezier kunnen doen en het een stuk makkelijker kunnen maken door een beetje grindbakken toe te voegen bij de uitgang van de bochten,” zei Verstappen.

“Oostenrijk bijvoorbeeld, waarom hebben we baanlimieten nodig in bocht vier en bocht zes? Daar ligt natuurlijk grind, en zelfs als je zoveel naar buiten gaat, benadeel je jezelf als je breed gaat, of zelfs als je breed gaat beschadig je toch je vloer. Je auto gaat langzamer.”

“Ze maken het zichzelf super moeilijk. Natuurlijk zeggen mensen ja, blijf gewoon binnen de witte lijn, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print