Max Verstappen: “Dit F1-seizoen evenaren wordt erg moeilijk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na het behalen van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 laat Max Verstappen weten dat het bijzonder moeilijk zal worden om het huidige F1-seizoen ooit te evenaren.

Verstappen domineerde dit seizoen, dit ondanks een erg moeizaam begin van het seizoen. Met nog vier races te gaan kroonde hij zich in Japan voor de tweede keer tot wereldkampioen in de Formule 1 en dat na erg indrukwekkende prestaties de voorbije maanden.

“Het seizoen dat we gekend hebben met de overwinningen, de geweldige races en het teamwork, de dubbeloverwinningen en uiteraard het constructeurskampioenschap, we willen ons daarop focussen en ook daar zeker van zijn,” aldus Verstappen.

“Het was dan ook een redelijk speciaal jaar. Het is iets waaraan je jezelf moet herinneren, jaren zoals deze vinden niet vaak plaats.”

Verstappen behaalde dit seizoen al twaalf overwinningen en is nog maar één overwinning verwijderd van het absoluut record van 13 overwinningen tijdens het zelfde seizoen, een record op naam van Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Met nog vier races te gaan kan Verstappen dat record niet alleen evenaren maar zelfs verbeteren.

Volgens Verstappen was er een verschil tussen de manier waarop dit seizoen races en de titel werden gewonnen in vergelijking met vorig jaar.

“Vorig jaar draaide het echt rond de kwalificatie, zo won je normaal gesproken een race,” aldus Verstappen. “Nu, zelfs na sommige gridstraffen voor motoren, je kon terugkeren naar voor. Het was echt een jaar om van te genieten, het was uiteraard een zeer speciaal jaar dat moeilijk te evenaren zal zijn.”

“Dat is waarom ik denk dat we dit echt moeten appreciëren en dat we ervan moeten genieten. We genoten er nu al van, hopelijk kunnen we dat nu nog meer.”