Ralf Schumacher uit felle kritiek op Haas: “Niet de eerste keer dat Mick zo wordt behandeld”

Haas F1 team
Haas F1 team

Na de GP van Japan heeft Ralf Schumacher zijn neef Mick in bescherming genomen en kritiek geuit op de strategische beslissing van het Haas F1 team om Mick bijzonder lang op regenbanden te laten doorrijden in plaats van hem te laten pitten voor intermediates.

Doordat het Haas F1 team Mick Schumacher zo lang op de volwaardige regenbanden liet doorgaan schoof Mick geleidelijk aan in de tussenstand van de race op naar voor. Mick reed zelfs heel even aan de leiding van de race maar door zijn erg later pitstop voor intermediates verloor hij heel wat plaatsen en was er niet voldoende tijd om vervolgens posities goed te maken.

Het was een strategisch bedenkelijke keuze waarbij het Haas F1 team hoopte op een safety car of rode vlag om vooraan te kunnen finishen. Ralf Schumacher vindt het andermaal een voorbeeld van hoe het Haas F1 team gokt en verliest. Meer zelfs, hij vindt dat het Haas F1 team vooral de focus op Kevin Magnussen legt.

“Het zou niet de eerste keer zijn dat Haas beslissingen nemen die in het voordeel van Magnussen zijn en niet voor Mick,” vertelde Ralf Schumacher tegenover ‘Sky Duitsland’.

Ook Mick Schumacher zelf gaf al eerder aan dat de pitstop redelijk laat kwam.

“De punten lagen binnen bereik maar we slaagden er niet in om ze te behalen,” blikt Mick Schumacher terug op zijn GP van Japan. “Onze wagen is zeer sterk, vooral op intermediates, maar jammer genoeg schakelden we te laat over op de intermediates.”

“Het feit dat we op de derde plaats reden, en zelfs onze eerste meters aan de leiding van de race reden, dat is iets positief.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022