Max Verstappen: “Dit is een enorme boost voor het team”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de sprintrace op zaterdag slaagde Max Verstappen er ook in om de race op zondag te winnen. Verstappen doet door de zesde plaats voor Charles Leclerc bovendien een uitstekende zaak in het kampioenschap.

Verstappen en Leclerc vochten tijdens de sprintrace een verbeten strijd uit onder elkaar en dat werd ook verwacht voor de race van vandaag. Het draaide echter anders uit want beide Red Bulls maakten een zeer goede start terwijl beide Ferrari’s slecht wegkwamen.

Een vroege opgave van Carlos Sainz zorgde er bovendien voor dat Ferrari nog slechts één wagen in de race had. Leclerc probeerde nog wel te herstellen van zijn slechte start maar echt een bedreiging voor beide Red Bulls vormde de Monegask nooit.

Toen Leclerc dan ook nog eens spinde en ternauwernood aan een zware crash en opgave ontsnapt was Verstappen samen met teamgenoot Sergio Perez zeker van de dubbeloverwinning.

“Het is altijd lastig om zoiets te bereiken”, vertelde Verstappen na afloop over het zowel winnen van de sprintrace alsook de race.

“Gisteren en eergisteren zaten we er bovenop en het zag er naar uit dat het een goed weekend ging worden. Vandaag wisten we niet hoe competitief we zouden zijn met dit weer. Maar als een team hebben we alles goed gedaan. Deze één-twee hebben we echt verdiend.”

Ondanks het feit dat Verstappen en Red Bull in Imola een zeer goede zaak deden in het kampioenschap wil Max Verstappen daaraan nog niet denken.

“Vorig jaar had je veel positieve momenten in een kampioenschap waardoor je uitloopt, maar dan val je één keer uit en dan staat het weer bijna gelijk,” aldus Verstappen. “Het kan dus heel snel op en neer gaan. Maar je wilt elk weekend constant zijn en niet te veel risico nemen. Het seizoen is nog lang.”

“Dit was natuurlijk een positief weekend voor ons. Miami is nog even afwachten, dat is ook weer een heel nieuw circuit. Maar dit weekend hadden we wel even nodig, want we hadden al veel uitvalbeurten gehad. Dat is natuurlijk niet wat je wilt als je voor het kampioenschap gaat vechten, maar dit was wel weer even een goede boost voor het hele team.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner